Életrajzi adatok

Dr. David R. Hawkins 1952 óta dolgozik pszichiáterként, és az American Psychiatric Association (Amerikai Pszichiátriai Társaság) és több más szakmai szervezet örökös tagja. Több, országszerte ismert televíziós műsorban szerepelt, többek között a The McNeil / Leher News Hour, The Barbara Walters Show, The Today Show vendége volt, de tudományos ismeretterjesztő filmekben és más műsorokban is feltűnt.

Számos tudományos és spirituális cikk, könyv, videokazetta szerzője, és több előadássorozatot tartott. A Nobel-díjas Linus Pauling mellett az Orthomolecular Psychiatry (Ortomolekuláris pszichiátria) című korszakalkotó mű társszerzője. Változatos kutatói és oktatói tevékenységéről részletes leírás található a Who’s Who in America és a Who’s Who in the World című kiadványokban. Évekig az episzkopális és katolikus egyházmegyék, és a Zen Monastery tanácsadója volt.

Dr. Hawkins számos helyen tartott előadást, többek között a Westminster Apátság, a Universities of Argentína, a Notre-Dame, Michigan, Fordham és a Harvard vendége is volt. Ő tartotta a San Franciscóban, a Kaliforniai Egyetem Orvosi Karán az éves Landsberg előadást. Nemzetközi diplomáciai tanácsadóként is működik, és fontos szerepet játszott a világbékét fenyegető, régóta fennálló konfliktusok megoldásában.

Az emberiségért végzett munkássága elismeréseképpen 1995-ben a San Anselmo Theological Seminaryban a dán Valdemar koronaherceg lovaggá ütötte, és felvették a Kr. u. 1077-ben alapított Jeruzsálemi Szent János ispotályos lovagrend tagjai közé.

Dr. Hawkins a tudat természetével foglalkozó kutatásának eredményeit a „Quantitative and Qualitative Analysis and Calibration of the Levels of Human Consciousness” címmel megjelent doktori disszertációjában közölte. Az ebben ismertetett tudományos eredmények szolgáltak alapul az ERŐ kontra erő: a tudat anatómiája című könyve megírásához, amely azóta egyetemi tananyag lett. Több idegen nyelven is kiadták, és több országban benne volt a legnagyobb példányszámban eladott könyvek tízes toplistájában. A könyvet a világ számos vezetője és Teréz anya is méltatta.

1999-ben dr. Jin-Hee Moon, a dalai láma egykori tanácsadója meghívta dr. Hawkinst, hogy tartson előadást Dél-Koreában, és találkozzon kormánytisztviselőkkel, spirituális csoportokkal, többek között a szöuli Advanced Yoga Research Center tagjaival. Látogatása hasznos eredményekkel járt, mint az több újságban is olvasható volt. 2000 szeptemberében ismét meghívták Szöul-ba, amikor a megtisztelő „Tae Ryoung Sun Kak Tosa” nevet kapta („Nagy lélek, a megvilágosodáshoz vezető út legfőbb tanítója/tudósa” – a névadók fordításában). A gyönyörű koreai kalligráfiával írt dokumentumot Jang Kyung Suk tábornok készítette és adta át Szöulban, 2000. szeptember 25-én.

Az újságok részleteket közöltek dr. Hawkins előadásából, amelyek ismertették a tudati szinteket és a nem-lineáris dinamika kutatásának szerepét az emberiség jövőjét illetően. („You Can Discern Truth from Falsehood”, Hankyorch Daily 9/16/00). Bár az előadás előtt hetekig megállás nélkül esett az eső Szöulban, befejezésekor a nap ragyogó aranyszínben hirtelen kisütött, és szivárvány tűnt fel az égen, mintha megerősítené az emberiség reményteli jövőjére vonatkozó jóslatot.

Forrás: David R. Hawkins: A Valódi Én hatalma